Inchecken


Bagage en online inchecken

Bagage

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen geld voor het meenemen van bagage. Deze bagageheffingen zijn beduidend lager wanneer u dit direct bij boeking opgeeft. Op de luchthaven kan de heffing tientallen euro’s hoger uitvallen.

Online inchecken

De meeste maatschappijen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om vanaf 24 uur voor vertrek op de website van de maatschappij in te kunnen checken.

Een voordeel van online inchecken is dat u zelf stoelen kunt reserveren en ook al thuis uw boarding pass uit kunt printen. U hoeft dan op Schiphol niet meer in de rij te staan en kunt uw bagage afgeven bij het bagageafgifte punt.

Er zijn zelfs maatschappijen die een boete rekenen indien u niet online incheckt maar dit pas op de luchthaven doet, ook dit bedrag kan oplopen tot tientallen euro’s.

Sommige maatschappijen, zoals bijvoorbeeld Arkefly, bieden de mogelijkheid om vanaf 21 dagen tot 3 dagen voor vertrek tegen geringe betaling via de website stoelreserveringen te doen.

U kunt inchecken op de site van de luchtmaatschappij waarmee u vliegt, bijvoorbeeld KLM.

Juiste gegevens

Het is van het allergrootste belang dat u ons de juiste gegevens verstrekt. Achternaam en eerste volledige voornaam dienen te kloppen, indien hier een fout in zit krijgt u geen boarding pass en dient er vaak een nieuw ticket gekocht te worden.